Název
Měření, analýza a snižování hluku a vibrací
Název anglicky
Measurement, analysis and reduction of noise and vibrations
Zaměření výzkumného pracoviště
Činnost odborného měřícího pracoviště je zaměřena na výzkum v oblasti měření, analýzy hluku a vibrací strojů a strojních zařízení. Používaná měřicí technika umožňuje mnohokanálová měření dynamických veličin a jejich vyhodnocení v časové a frekvenční oblasti v reálném čase nebo při následném zpracování signálu. Měření hluku a vibrací je možné doplnit měřením dalších fyzikálních veličin. Pro přesná měření jsou k dispozici speciální akustické prostory. Na základě měření jsou navrhována opatření ke snížení hluku a vibrací.
Zaměření výzkumného pracoviště anglicky
The activity of a professional measuring workplace is focused on research in the field of measurement, analysis of noise and vibration of machines and machinery. The used measuring technique enables multi-channel measurements of dynamic quantities and their evaluation in the time and frequency domain in real time or during subsequent signal processing. The measurement of noise and vibration can be supplemented by the measurement of other physical quantities. Special acoustic spaces are available for accurate measurements. Based on the measurements, measures to reduce noise and vibration are proposed.
Webové stránky
https://www.vuts.cz/mereni-analyza-a-snizovani-hluku-a-vibraci-1.html
Výzkumná organizace
Celá adresa
Svárovská, Liberec, Liberec, Liberecký kraj, Česko, 460 10

Kontaktní osoba

Jméno
Příjmení
Email
Telefonní číslo

Výzkumné programy pracoviště

Nebyly nalezeny žádné odpovídající výzkumné programy

Přístroje pracoviště

Název přístroje Technické označení přístroje Konkrétní využití Způsoby a možnosti využití podniky (v průmyslu) Podmínky využití přístroje třetí stranou Rok výroby Životnost (počet let) Přenositelný přístroj
Nebyly nalezeny žádné odpovídající přístroje