Výzkumný program

Název výzkumného programu
Půdoznalství
Název výzkumného programu v angličtině
Soil science
Zaměření výzkumného programu
kvalita půdního prostředí, fyzikální a chemické vlastnosti půdy, vztahy mezi půdou a rostlinou, zpracování půdy, revitalizace půdy, dekontaminace půd, půdoochranné technologie proti vodní erozi.
Zaměření výzkumného programu v angličtině
the soil quality, physical and chemical properties of the soil, the relationships between soil and plant, soil tillage, soil revitalization, soil decontamination, soil conservation technologies against water erosion.
Popis vybraných dosavadních výsledků výzkumného programu
V rámci řešení výzkumných projektů vzešlo mnoho metodik pro praxi zabývající se hodnocením a kvalitou půdy, metodik s protierozními opatřeními a metodik související s aplikací organických hnojiv do půdy.
Reference VaV činnosti (výběr)
Mendelova univerzita v Brně, Masarykova univerzita, Univerzita Palackého v Olomouci, Výzkumný ústav zemědělské techniky, ZERA, a další
Reference řešených výzkumně – vývojových projektů (výběr)
aktuálně řešené projekty: TJ02000068 - Využití bentonitu na lehkých půdách postižených suchem za účelem zvýšení výnosů a zúrodnění půd TH02030467 - Vývoj a ověření zařízení pro hloubkové zapravení organické hmoty do půdy ve vinicích a sadech QK1810233 - Kvantifikace dopadu hospodaření na erozi, kvalitu půd a výnosy pěstovaných plodin s návrhem pěstebních technologií šetrných k životnímu prostředí
Webové stránky výzkumu
www.vupt.cz
Výzkumné pracoviště
Výzkumná organizace

Obory činnosti

Hlavní obor Vedlejší obor Vedlejší FORD RIV kategorie
Agricultural and veterinary sciences
Other agricultural sciences

Přístroje výzkumu

Nebyly nalezeny žádné odpovídající přístroje

Možnosti spolupráce

Nebyly nalezeny žádné odpovídající možnosti spolupráce