Název
Hloubková analýza dopravních nehod
Název anglicky
In-depth Road Accident Analysis
Zaměření výzkumného pracoviště
Podkladem pro analýzu dopravy jsou informace o dopravních nehodách. Ty lze získat buď statistickou analýzou sekundárních dat nebo vlastní hloubkovou analýzou dopravních nehod (HADN). Ta je jednou ze stěžejních náplní oblasti; Hloubková analýza dopravních nehod je metoda pro efektivní získávání nutných informací o příčině, průběhu a následcích dopravních nehod a to z hlediska řidiče, vozidla i pozemní komunikace. Systematické setřídění informací poslouží pro využití jednak přímo v praxi, tj. pro zvýšení bezpečnosti kritických infrastruktur a to prostřednictvím návrhů a realizace dopravně - bezpečnostních opatření, dále pro zvýšení informovanosti zodpovědných orgánů státní správy, Policie ČR.
Zaměření výzkumného pracoviště anglicky
The basis for traffic analysis is statistics about road accidents. This information can be obtained either by statistical analysis of secondary data or by conducting our own in-depth road accident analysis, which is one of the crucial areas of interest of this section. In-depth analysis of road accidents is method used for efficient collection of essential information regarding the causes, course, and consequences of road accidents, from the perspective of driver, vehicle and road infrastructure. Systematical information classification can be applied directly e.g. to increase the safety of critical infrastructures through safety proposals and the implementation of traffic-safety measures.
Webové stránky
https://www.cdv.cz/oblast-34/
Výzkumná organizace

Kontaktní osoba

Jméno
Příjmení
Email
Telefonní číslo

Výzkumné programy pracoviště

Nebyly nalezeny žádné odpovídající výzkumné programy

Přístroje pracoviště

Název přístroje Technické označení přístroje Konkrétní využití Způsoby a možnosti využití podniky (v průmyslu) Podmínky využití přístroje třetí stranou Rok výroby Životnost (počet let) Přenositelný přístroj
Nebyly nalezeny žádné odpovídající přístroje