Název
Laboratoř dopravních nehod
Název anglicky
Traffic Accident Laboratory
Zaměření výzkumného pracoviště
Laboratoř se zabývá podrobným ohledáním vozidel po dopravní nehodě. Tato činnost je prováděna zejména v rámci projektu CzIDAS, který je zaměřen na nezávislé šetření dopravních nehod a všech jejich aspektů. Laboratoř slouží k důkladné prohlídce havarovaného vozidla. Jde zejména o zjištění možných technických poruch, které mohly mít vliv na příčiny nebo následky dopravních nehod. V rámci prohlídky vozidla se provádí jeho nafocení, zaznamená se poloha a rozsah poškození a popíše se technický stav. Zejména poloha a rozsah deformací na vozidle jsou jedním z nejdůležitějších parametrů, které se zaznamenávají. Pro přesnou dokumentaci se využívá například 3D skener.
Zaměření výzkumného pracoviště anglicky
The laboratory deals with detailed inspection of vehicles after an accident. It mainly focuses the finding of potential technical failures that might have influenced the causes or effects of the accident. This activity is mostly done as part of the CziDAS project, which focuses on independent investigations of accidents and all their aspects. The lab provides a thorough examination of the crashed vehicle. As part of the vehicle examination, photographs are taken, placement and extent of damage is recorded and the technical condition is described. Mainly, the placement and extent of deformation on the vehicle is one of the crucial parameters that is recorded.
Webové stránky
https://www.cdv.cz/laborator-dopravnich-nehod/
Výzkumná organizace

Kontaktní osoba

Jméno
Příjmení
Email
Telefonní číslo

Výzkumné programy pracoviště

Nebyly nalezeny žádné odpovídající výzkumné programy

Přístroje pracoviště

Název přístroje Technické označení přístroje Konkrétní využití Způsoby a možnosti využití podniky (v průmyslu) Podmínky využití přístroje třetí stranou Rok výroby Životnost (počet let) Přenositelný přístroj
Nebyly nalezeny žádné odpovídající přístroje