Název
Dopravní psychologie
Název anglicky
Traffic Psychology
Zaměření výzkumného pracoviště
Realizujeme výzkumnou a expertní činnost pro celou řadu institucí (MD, MV, PMS, Vězeňská služba apod.), které týkají vlivu jedince (skupiny osob) na bezpečnost a plynulost dopravy. Hlavní oblastí, které se věnujeme, je práce s řidiči, kteří přišli o řidičský průkaz na základě opakovaných deliktů v dopravě, či na základě závažnějšího porušení pravidel. Cílem je zamezit recidivě problémového chování v dopravě. Dále se zaměřujeme na vzdělávání a práci s profesionálními řidiči, na které jsou kladeny vysoké nároky v souvislosti s výkonem jejich povolání. Expertní činnost vykonáváme zejména v oblasti stanovení únosné míry zatížení pracovníků, kteří jsou přímo propojení s oblastí dopravy.
Zaměření výzkumného pracoviště anglicky
We provide research and expert services for a number of institutions (e.g. Ministry of Transport, Ministry of the Interior, Probation and mediation service, Prison service, etc.) which is focused on the influence of an individual (or a group of individuals) on safety and traffic flow. We focus on a work with drivers who lost their driving license due to repeated offenses in the traffic or due to serious traffic violations. Our aim is to prevent a relapse of the problematic behavior in the traffic. We also focus on the education and work with professional drivers who have to face high demands in relation to their profession.
Webové stránky
https://www.cdv.cz/oblast-41/
Výzkumná organizace

Kontaktní osoba

Jméno
Příjmení
Email
Telefonní číslo

Výzkumné programy pracoviště

Nebyly nalezeny žádné odpovídající výzkumné programy

Přístroje pracoviště

Název přístroje Technické označení přístroje Konkrétní využití Způsoby a možnosti využití podniky (v průmyslu) Podmínky využití přístroje třetí stranou Rok výroby Životnost (počet let) Přenositelný přístroj
Nebyly nalezeny žádné odpovídající přístroje