Název
Centrální laboratoř Kryo-elektronová mikroskopie a tomografie
Název anglicky
Cryo-Electron Microscopy and Tomography Core Facility
Zaměření výzkumného pracoviště
Moderní elektronová mikroskopie biologických vzorků se provádí na buněčné a molekulární úrovni pomocí 3D kryo-elektronové mikroskopie a kryo-elektronové tomografie, kdy vzorky jsou prudce zamraženy a tak uchovány blízko jejich přirozeném stavu. Kryo-elektronová tomografie (kryo-ET) je jediná metoda umožňující studium pleiomorfických struktur, jako jsou buňky a buněčné organely, zatímco kryo-elektronová mikroskopie (kryo-EM) se používá pro určení struktury jednotlivých částic, především větších makromolekulárních komplexů, které byly izolovány a vyčištěny pomocí biochemických metod.
Zaměření výzkumného pracoviště anglicky
Modern electron microscopy on the cellular and molecular level is performed by cryo-electron microscopy and cryo-electron tomography. Cryo-electron tomography (cryo-ET) is the only method to address pleiomorphic structures like cells and organelles in a close to the native state, while cryo-electron microscopy (cryo-EM) is applied to study single particles, primarily larger macromolecular complexes, which have been isolated and purified by biochemical methods. Both methodologies provide information on the cellular and molecular level and are therefore ideal for in-depth structural-functional analysis in combination with state of the art biochemical characterisation.
Webové stránky
https://www.ceitec.cz/centralni-laborator-kryo-elektronova-mikroskopie-a-tomografie/cf94
Výzkumná organizace
Celá adresa
Kamenice 753, Bohunice, Brno-město, Jihomoravský kraj, Česko, 625 00

Kontaktní osoba

Jméno
Jiří
Příjmení
Nováček
Email
jiri.novacek@ceitec.muni.cz
Telefonní číslo
+420 549 493 893

Výzkumné programy pracoviště

Nebyly nalezeny žádné odpovídající výzkumné programy

Přístroje pracoviště

Název přístroje Technické označení přístroje Konkrétní využití Způsoby a možnosti využití podniky (v průmyslu) Podmínky využití přístroje třetí stranou Rok výroby Životnost (počet let) Přenositelný přístroj
Nebyly nalezeny žádné odpovídající přístroje